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Exhibition of curry in Okayama of Cafe 22 of "curry rice of the day"
The 22nd of "curry rice of the day", exhibition of the curry theme began in Naka-ku ichi of Higashiyama? Cafe Okayama. Curry lover of potter is made was bowl, garnish of pickles, and introduce the recipe book. During the exhibition until February 3, also I can taste special curry.
Okayama Prefecture inside and outside of the ceramic artist and glass artist 3 people dishes and cutlery rest was produced, pitcher, about 200 points, such as glass and exhibition. Bottling of maker of handmade pickles "Dill & Anise" (Kurashiki), slow motion bookstore (Okayama) is aligned well as recipe books and essays collection of a selection, either I can buy.
As lunch limited menu in time (11:30 to 14:30) to match the exhibition, rich flavor of basil and soy milk "mushroom and chicken green curry", and use plenty of ginger and beans (Dal) two kinds (each 900 yen) of "tomato and Darukare of ginger (ginger)" is also provided.
"Curry to fit without a rice, vessel that made thinking for curry the colors and shapes come perfect even Serve the other dishes. Come to take in hand" potter sender Itokena-ko's to exhibit a = city Naka-ku. 10:00 to 16:00. The 31st and rest is February 1st. Inquiry ichi cafe (086 273 7336).
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岡山のカフェでカレーの企画展 「カレーライスの日」の22日
「カレーライスの日」の22日、カレーをテーマにした企画展が岡山市中区東山のichi?cafeで始まった。カレー好きの陶芸家が作った器、付け合わせのピクルス、レシピ本などを紹介。2月3日までの会期中、特製カレーも味わえる。
岡山県内外の陶芸家・ガラス作家3人が制作した皿やカトラリーレスト、ピッチャー、グラスといった約200点を展示。手作りピクルスを手掛ける「ディル&アニス」(倉敷市)の瓶詰め、スロウな本屋(岡山市)がセレクトしたレシピ本やエッセー集なども並び、いずれも購入できる。
ランチタイム(午前11時半~午後2時半)には企画展に合わせた限定メニューとして、バジルと豆乳の風味豊かな「きのことチキンのグリーンカレー」、たっぷりのショウガと豆(ダル)を使った「トマトと生姜(ショウガ)のダルカレー」の2種類(各900円)も提供する。
「カレーがごはんでなくても合うように、カレー用に色や形を考えて作った器はほかの料理を盛り付けてもぴったりくる。ぜひ手に取って」と出展する陶芸家の千田稚子さん=同市中区。午前10時~午後4時。31日と2月1日は休み。問い合わせはichi cafe(086 273 7336)。
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